A kelbimbóról tudjuk, hogy nagyon egészséges: magas a fehérje, valamint K és C vitamin tartalma. Valahogy mégsem tartozik a kedvenc zöldségeim közé. Igy aztán, ha kelbimbós ételt készítek, mindig alaposan feltunningolom még más hozzávalókkal is...
Receptek
"Az tud főzni igazán, aki szeret enni."
"That person can really cook, who really loves to eat" - Hungarian proverb
A világ konyháiban ezerféle húsos töltött tészta létezik: a magyar barátfüle, az olasz ravioli, a tibeti mo-mo, az ázsiai dim-sum, az orosz pelmenyi.... stb. Hau-kaut először Vietnámban ettem, azóta függő vagyok... Kedvencem a rákhúsos verzió.
Ludaskása
Ludaskását akkor érdemes készíteni, ha libalevest főzünk. Alapanyagként a levesben főtt zöldségeket, májat, libaaprólékot, belsőséget használjuk. Egyszerű, kiadós étel.
Túrós csusza
Az étel nevét, a túrós csuszát meg sem próbálom lefordítani angolra. Ugyanis ennnek a nagyon egyszerű, négyféle dologból készülő ételnek az alapanyagai a legtöbb külföldi konyha fogalomtárában nem léteznek: sem a túró, sem a csuszatészta, sem a tejföl. Bár, a mi tejfölünkhöz hasonló alapanyagot a szláv nyelvterületen élő emberek ismernek. Az...
A libaleves a húslevesek királynője. Hagyományosan Márton napján szoktam ezt a levest főzni, de most kivételesen felvettem a heti menübe, mert találtam a fagyasztóban 1 kg libaszárnytövet.
Ma a cukkini volt a főszereplő a konyhámban. Nem a kedvenc zöldségem ugyan, de van egy ügyes kis eszköz, amivel spagettire lehet vágni. Szenzációs találmány, imádom...
Csirkecurry, rapid / Chickencurry
Másnapra főztem ebédet. Elég késő is volt már, úgyhogy gyors, melegíthető ételt készítettem. Egy "rapid" csirkecurryt.
Első receptnek a magyaros zöldbablevest választottam. A világon mindenhol készítenek zöldbablevest, de egyik sem olyan finom, mint a hazai. Nem a könnyű, nyári levest főztem ma, hanem a tartalmasabb, téli verziót: csípős vékonykolbásszal, zöldségekkel, kis burgonyával, babérlevéllel és tejszines habarással.