Receptek 

"Az tud főzni igazán, aki szeret enni." 
"That person can really cook, who really loves to eat" - Hungarian proverb

A világ konyháiban ezerféle húsos töltött tészta létezik: a magyar barátfüle, az olasz ravioli, a tibeti mo-mo, az ázsiai dim-sum, az orosz pelmenyi.... stb. Hau-kaut először Vietnámban ettem, azóta függő vagyok... Kedvencem a rákhúsos verzió.

Ludaskása

2019.02.17

Ludaskását akkor érdemes készíteni, ha libalevest főzünk. Alapanyagként a levesben főtt zöldségeket, májat, libaaprólékot, belsőséget használjuk. Egyszerű, kiadós étel.

Túrós csusza

2019.02.12

Az étel nevét, a túrós csuszát meg sem próbálom lefordítani angolra. Ugyanis ennnek a nagyon egyszerű, négyféle dologból készülő ételnek az alapanyagai a legtöbb külföldi konyha fogalomtárában nem léteznek: sem a túró, sem a csuszatészta, sem a tejföl. Bár, a mi tejfölünkhöz hasonló alapanyagot a szláv nyelvterületen élő emberek ismernek. Az...

Első receptnek a magyaros zöldbablevest választottam. A világon mindenhol készítenek zöldbablevest, de egyik sem olyan finom, mint a hazai. Nem a könnyű, nyári levest főztem ma, hanem a tartalmasabb, téli verziót: csípős vékonykolbásszal, zöldségekkel, kis burgonyával, babérlevéllel és tejszines habarással.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el