Ludaskása

2019.02.17

Ludaskását akkor érdemes készíteni, ha libalevest főzünk. Alapanyagként a levesben főtt zöldségeket, májat, libaaprólékot, belsőséget használjuk. Egyszerű, kiadós étel.

You can cook "ludaska" (boiled millet with goose giblets) together with "libaleves" (goose soup).  Use the  boiled vegetables, liver, goose giblets and offal cooked in the soup as a raw material. Simple, hearty dish for second course.

Hozzávalók

  • levesben főtt libaaprólék, hús
  • zúza, szív, libamáj vagy kacsamáj - levesben főtt vagy külön lesütött
  • levesben főtt zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, fokhagyma, vöröshagyma
  • 200-300 gr leveslében főtt rizs
  • só,bors
  • tálaláshoz petrezselyem, frissen sült libatepertő, esetleg töltött libanyak, karikára vágva

Az összes alapanyagot - aprólékot, csontról lefejtett húst, májat, szívet, zúzát, zöldségeket, fokhagymát és vöröshagymát - kis darabokra vágom, forró libazsiron átkeverem. Hozzáadom a libalevesben megfőzött rizst, sózom, borsozom. Izlés szerint adható még hozzá  majoranna és petrezselyem. Tálalható frissen sütött libatepertővel vagy májjal, esetleg töltött, pirosra sütött és karikákra vágott libanyakkal. Savanyúságként ecetes uborkát, gyongyhagymát, esetleg káposztával töltött csípős almapaprikát adok. 

Ingredients

  • goose giblets, boiled in the soup
  • gizzard, heart, goose liver or duck liver (boiled in the soup or roasted separately)         
  • vegetables boiled in the soup: carrots, turnips, celery, turnip, garlic, onion
  • 200-300 gr rice, boiled in a goose soup
  • salt and black pepper
  • serve with parsley, freshly roasted goose duck or graves, possibly stuffed and roasted goose neck, sliced into hoops, plus add pickles on the table

All the ingredients - giblets, meat from the bones, heart, lizards, vegetables, garlic and onions - cut into a small pieces and mix them with a little hot goose fat. Add the rice boiled in the goose  soup, than salt and pepper to taste. You can add marjoram and parsley, too. Served with freshly roasted goose liver or greaves, possibly stuffed with  goose neck sliced into hoops . Put  on the table pickles, too:  cucumbers, onion, or hot "paprika" stuffed with cabbage.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el